Gasleiding afpersen door Ketelservice Schook

Een gaslek in huis: daar moet u niet aan denken. Toch komt het helaas nog vaker voor dan u wellicht denkt. Ketelservice Schook kan uw gasleiding afpersen om erachter te komen of er sprake is van een lek. Ook al heeft u een nieuwe, goed onderhouden cv-installatie: de gasleiding afpersen is een extra veiligheidsmaatregel.

Wanneer afpersen?

Het is belangrijk om de gasleiding periodiek te laten afpersen, bijvoorbeeld eens in de vijf jaar. Ook bij aanpassingen in huis, zoals een nieuwe keuken, is het een goed idee om de gasleidingen te laten controleren. Zo bent u ervan verzekerd dat het gas veilig in de leidingen en slangen blijft.

Gaslek opsporen

De gasleiding afpersen gebeurt bij Ketelservice Schook met speciale apparatuur. Hiermee sporen we een eventueel gaslek op. Dit kunnen we ook op moeilijk bereikbare plekken doen, zoals de kruipruimte. Na een zogeheten persproef zien we direct of er sprake is van een lek. Is dit het geval, dan kunnen we dit meteen verhelpen. Zo blijft uw woning veilig.

Tips bij een gaslek

Een gaslek kan leiden tot allerlei gevaarlijke situaties, van ontploffing tot verstikking. Gelukkig heeft gas een typische geur, waardoor u vaak snel kunt merken dat er een lek is of de gaskraan openstaat. Ruikt u een gaslucht? Neem dan de volgende tips in acht.

  • Open alle ramen en deuren van uw woning.
  • Draai de hoofdkraan in de meterkast dicht.
  • Steek geen sigaret op
  • Gebruik het liefst geen elektrische apparatuur of uw mobiele telefoon.
  • U kunt het beste bij de buren of buiten bellen.
  • Bel een erkende installateur. Ketelservice Schook is bereikbaar
    via 06-22954318
  • Zorg ervoor dat uw cv-installatie altijd goed onderhouden is.

Heeft u een gaslek of wilt u dit voorkomen?

Wij moesten een nieuwe ketel die op een andere plek moest komen. Dit was allemaal geen probleem. De nieuwe ketel werkt perfect en snel gefikst, want Gert-Jan kwam zelfs even in de avond om alles af te maken. Ge-wel-dige service!

Familie Hendriksen, Wijchen – Particulier